Kaldıraç Sistemi
Yatırımcının, kendi sermayesinin belli bir katına kadar olan oranda işlem yapabildiği sistemdir. Örneğin yatırımcının sermayesi 1,000$ olduğunda 1:10 kaldıraç oranı ile 10,000$ değerinde sermaye ile işlem yapılabilmesidir. Bu sistemde yapılan her işlemin kar ya da zararı kaldıraç oranına göre belirlenir.
Kapasite Kullanımı
Kapasite kullanım oranı bir ülkedeki şirketlerin üretim kapasitesinin yüzde kaçını kullandığını gösteren orandır. Kapasite kullanımı ülke genelindeki kaynakların etkin kullanımını araştırır. Kaynakların etkin kullanımı, verimliliği arttıracağından, birçok ekonomik verinin iyileşmesine yardımcı olur. Önem derecesi orta seviyede bir veridir. Açıklanma zamanı; Her ayın ortasında, Türkiye saati ile 16.15'te açıklanır.
Kar Al (Take Profit)
Açılacak ya da açılmış olan bir pozisyona, ön görülen karın oluşması için gereken fiyat adımının girilerek beklenildiği emir sistemidir.
Kısa Pozisyon
Piyasa fiyatlarındaki düşüşlerden kar elde edilebilecek satış işlemleridir.
Konut Başlangıçları
Geçen ay içinde, yeni inşaatına başlanan konut miktarını gösteren bir veridir. Rakamların artışı olumlu bir etken olmakla beraber önem gücü yüksek bir veri değildir. Açıklanma zamanı; Her ayın ortasında Türkiye saati ile 08:30'da açıklanır.
Kotasyon
Bir dövizin paritesine ilişkin piyasada bulunan alış ve satış fiyatıdır.
Kullanılan Teminat
Kaldıraçlı işlemlerde pozisyonunuzu taşımak için bloke edilen tutardır.
Komisyon
Aracı kurum tarafından işlem başına talep edilen ücrettir.
Konvertibilite
Bir ülke parasının, döviz piyasalarında başka bir ülke parası ile serbestçe değiştirilebilmesi ve uluslararası ticari işlemlerde değişim aracı olarak kullanılabilmesidir
Kur Riski
Döviz kurunun değerinde gelecekte olabilecek değişimler sonucunda zarar etme riskidir. Yatırımcı kurdaki değişimden zarar etmemek için önceden pozisyon alır.